Hoxe fíxose público o novo protocolo para a hostalería que se basa en dous niveis segundo o compromiso que adquira o establecemento e que serán de obrigado cumprimento.
Este novo protocolo entrará en vigor o próximo 15 de setembro e non se modificarán as condicións de apertura con independencia do nivel epidemiolóxico do concello.
Á espera da publicación do protocolo detallado, este é o resumo:
-Apertura ata a 1:00h para os dous niveis.
-NIVEL 1:
- Aforo en interior ao 50 % e 75 % en terrazas.
- Distancia mínima de 1,5 metros entre mesas.
- Exposición pública dos aforos permitidos do local.
- Medidor de CO2, con anotacións como mínimo cada catro horas.
- Máscaras cirúrxicas para o persoal, que se deben cambiar cada 4 horas
- Dúas horas de formación en protocolos covid para o persoal.
-NIVEL 2:
- Aforo en interior ao 75 % e 100 % en terrazas.
- Permitese o uso das barras, sempre para utilización individual ou de dúas persoas se son conviventes.
- Distancia mínima de 1,5 metros entre persoas de distintas mesas.
- Exposición pública dos aforos permitidos do local.
- Rexistro de clientes só para restaurantes.
- Medidor de CO2 continuo, coa recomendación de contar con actuadores que fan saltar automaticamente o aire acondicionado cando se supera determinado nivel
- Disporán de máscaras FPP2 para aqueles empregados que así o requiran, facilitándolles probas diagnósticas cada 7 ou 14 días, dependendo da situación epidemiolóxica.
- Catro horas de formación en protocolos covid para o persoal.
Haberá un terceiro nivel de seguridade para casos extraordinarios cando así o requira a gravidade da situación epidemiolóxica e a ocupación asistencial.
O ocio nocturno regularase por un protocolo (actualmente en elaboración) e a previsión e que entre en vigor a principios de outubro.
Comentarios