26/06 Entrada en vigor das novas medidas sanitarias referentes á hostalería

Publicado o boletín DOG da Xunta coa Orde da Consellería de Sanidade onde se detallan as novas medidas sanitarias e que entran en vigor o sábado 26 de xuño (ás 00.00h do venres ao sábado):

• Manténse:

  • A Guarda, no nivel medio baixo (grupo D).
  • Recollida no local e consumo a domicilio e reparto a domicilio ata as 01:00 horas.
  • Agrupacións en hostalería: máximo de 6 persoas non convivintes en interior  e de 15 persoas non conviventes en terraza.
  • Aforo no interior do 50%.
  • Toda hostalería poderá abrir ata ás 1.00h cumprindo os requisitos:
    -Non admitir clientes despois das 00.00h.
    -Dispor dun medidor de CO2 que contará coa marcación CE. A localización do medidor deberá axustarse ás indicacións técnicas aplicables e ter en conta o tamaño e a forma do espazo, as súas entradas de aire e o fluxo da ventilación. Non se situarán preto das xanelas, portas ou outros puntos de ventilación.
  • Recomendase o uso do medidor de CO2 aos establecementos de hostalería aínda que non traballen a partir das 23.00h.

• Modifícase:

  • Amplíase o aforo en terraza ao 100% segundo autorización. Pero sempre que se poda garantir a distancia de seguridade de 1,50 metros entre mesas.
  • Importante: “Só se poderá utilizar a barra para solicitar e recoller consumicións por parte das persoas usuarias, pero non para realizar o consumo nela.”

DOG Nº 120 BIS do 25 de xuño de 2021

Comentarios

Leave a Reply