A lamprea do Río Miño é a raíña da mesa nos fins de semana gastronómicos

Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.

Ata o 14 de abril todas as persoas que desexen degustar a lamprea do Río Miño preparada á bordalesa poderán achegarse á Guarda nas fins de semana do 23 de marzo ao 14 de abril.

O Concello da Guarda, en colaboración cos establecementos hostaleiros da vila, organiza as xornadas gastronómicas «Lamprea do Miño», que se celebrarán en 10 bares e restaurantes co obxectivo de potenciar A Guarda como destino gastronómico da lamprea.

Durante estas xornadas, as veciñas e veciños da nosa vila e a súa contorna poderán degustar a lamprea na súa preparación máis tradicional, á bordalesa, a un prezo único por ración de 22€. A lamprea enteira terá un prezo de 65€. Dada a larga elaboración que precisa este manxar é preciso a reserva previamente nos restaurantes.

Os establecementos adheridos a esta campaña son os restaurantes Area Grande, Arruaz, Brétema, Bar Casa Aquilino, Enxebre, La Pizzicata, Marbella, O Cangrexal, O Roxo e Xantar.

Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.Esta nova iniciativa gastronómica transformouse o ano pasado da vontade conxunta de impulsar a gastronomía local e a súa riqueza, centrando os esforzos na exaltación dun dos manxares máis descoñecidos do noso río. Este ano aumentáronse as fins de semana para que todos os interesados podan degustar a lamprea na súa elaboración máis tradicional e como leva preparándose durante xeracións na Guarda.

Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.

Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.Este venres día 5 de abril a Praza de Abastos da Guarda foi o escenario para a realización dun Showcooking no que o restaurador local César Verde do Restaurante Xantar cociñou a lamprea do Río Miño elaborada coa receita tradicional “Á bordalesa”. Tamén se elaborou unha receita especial coa lamprea en escabeche que fixo as delicias dos asistentes da Praza de Abastos na mañá deste venres, o Alcalde e a Concelleira de Cultura non desaproveitaron esta oportunidade para achegarse e degustar tamén este manxar do Río Miño, destacando o bo facer e profesionalidade deste restaurador da vila na preparación deste peixe.

Comentarios

Leave a Reply