A Guarda promocionou o seu turismo gastronómico na 18ª edición de Xantar

A Guarda promocionou o seu turismo gastronómico na 18ª edición de Xantar

A Guarda estivo presente promocionando o seu turismo e a súa gastronomía na 18ª edición de Xantar, que acolleu o recinto Expourense, dende o 1 ao 5 de febreiro. Durante os cinco días nos que se celebrou o Salón Internacional de Turismo Gastronómico, que este ano recibiu a máis de 24.000 persoas, os visitantes achegábanse ao stand do Concello da Guarda con diversas consultas. Entre os temas de interese, a consulta máis común foi a data de celebración da Festa da Langosta e da Cociña Mariñeira, que este ano se celebra o primeiro fin de semana de xullo, os días 1 e 2; sendo o pregón o venres 30 de xuño.

No transcurso desta Feira, no stand do Concello da Guarda, ofreceuse unha degustación da Rosca de Xema, que tivo unha excelente acollida. Moitos xa coñecían este postre de anteriores visitas á Guarda, e aqueles que non o coñecían alabaron a súa dozura e mostraban interese en saber máis da súa elaboración. Ademais recoñecían que era un motivo máis para visitar proximamente A Guarda.

No marco das numerosas actividades organizadas en Xantar destacou o concurso de carteis de festas gastronómicas, no cal participaron carteis de Galicia e Portugal. O Concello da Guarda remitiu a este concurso o cartel da Festa da Langosta e da Cociña Mariñeira de 2016, que resultou gañador do segundo premio.

Deste xeito o domingo rematou unha feira de gran importancia, dado que é o único salón especializado en turismo gastronómico en España, que conta coa catalogación de Salón Internacional, e que ten como obxectivo impulsar o turismo de proximidade en Galicia. Nesta edición de Xantar o Concello da Guarda puido mostrar aos miles de visitantes, principalmente de toda a provincia de Ourense, así como do norte de Portugal, de León e da provincia de Lugo a súa riqueza paisaxística, cultural, gastronómica e turística, que fan da vila un dos principais destinos turísticos galegos.

Comentarios

Leave a Reply